لیست اختراعات محمد مهدویان احدی


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 25
تاریخ اظهارنامه: 1398/03/29
تاریخ ثبت: 1398/08/01
خلاصه اختراع:

در ادعاي اين اختراع براي اولين بار دانش فني تهيه فرمولاسيون پوشش مقاوم در برابر تابش اشعه ماوراء بنفش جهت پنل هاي PVC با استفاده از تكنولوژي نانو به عنوان يك لاك محافظ پنل‌هاي PVC در برابر اشعه ماوراء بنفش معرفي مي‌شود. در اين اختراع از نانوكامپوزيت گرافن اكسيد اصلاح شده با مواد رسانا به عنوان جز نانويي اين پوشش جهت بهبود خواص محافظتي پوشش در برابر تابش اشعه فرابنفش مورد استفاده قرار گرفت. براي اين منظور پوشش مذكور تهيه و روي پنل هاي PVC اعمال و عملكرد حفاظتي آن در برابر اشعه ماوراء بنفش توسط آزمون مقاومت در برابر اشعه فرابنفش QUV مورد بررسي قرار گرفت. نتايج آزمون QUV مقاومت 600 ساعته پنل‌هاي پوشش داده شده در برابر اشعه ماورابنفش را نشان داد. در حالي كه پنل‌هاي فاقد پوشش مقاومتي كمتر از 200 ساعت در برابر اشعه فرابنفش را از خود نشان دادند. بنابراين پوشش مورد ادعا در اين اختراع را مي‌توان به عنوان پوشش حفاظتي موثر در برابر اشعه ماوراء بنفش جهت پنل‌هاي PVC معرفي نمود.

تاریخ اظهارنامه: 1391/05/01
تاریخ ثبت: 1391/08/14
خلاصه اختراع:

در اين ادعاي اختراع، تهيه رنگدانه فسفات روي ليتيم به روش هم رسوبي شيميايي شرح داده شده است. براي شناسايي اين رنگدانه از آزمون پراش اشعه ايكس استفاده گرديد. بوسيله اين آزمون فازهاي تشكيل شده از فسفات روي ليتيم مورد تاييد قرار گرفت. آزمون طيف سنجي مادون قرمز هم گروه¬هاي تشكيل شونده اين رنگدانه را نشان داد. همچنين مورفولوژي رنگدانه بوسيله ميكروسكوپ الكتروني روبشي مورد بررسي قرار گرفت. سپس خواص ضدخوردگي اين رنگدانه با فسفات روي تجاري، از طريق تهيه محلول اشباعي از رنگدانه ها درون محلول 5/3 درصد كلريد سديم، بوسيله طيف سنجي امپدانس الكتروشيميايي ارزيابي شد.

تاریخ ثبت: 1391/11/04
خلاصه اختراع:

در اين ادعاي اختراع، رنگدانه فسفات روي سديم به روش هم رسوبي شيميايي تهيه شده است. براي شناسايي اين رنگدانه از آزمون پراش اشعه ايكس استفاده گرديد. بوسيله اين آزمون فازهاي تشكيل شده از فسفات روي سديم مورد تاييد قرار گرفت. سپس، مورفولوژي رنگدانه بوسيله ميكروسكوپ الكتروني روبشي مورد بررسي قرار گرفت. خواص ضد خوردگي فسفات روي سديم سنتز شده در محلول و در پوشش، بالاتر از پوشش حاوي فسفات روي تجاري بوده است. حوزه هاي كاربرد رنگدانه فسفات روي سديم در صنايع مختلفي از قبيل نفت وگاز، رنگسازي و صنايع نظامي مي باشد.

تاریخ اظهارنامه: 1392/01/23
تاریخ ثبت: 1392/02/28
خلاصه اختراع:

در اين اختراع از تركيب ماده آلي-معدني (استيل استونات روي (C5H7O4)2.Zn) ZAA با يك ماده آلي (بنزوتري آزول (C6H5N3)) BTR جهت ايجاد مقاومت به خوردگي فولاد در محيط خورنده كلريدي استفاده شده است. بررسي بازدارندگي در نسبت هاي مولي (1:6)تا (6:1) از (بنزوتري آزول : استيل استونات روي) با مجموع غلظت ppm10 تا ppm 65 انجام گرفت. نتايج بررسي ها نشان دهنده كاهش شدت جريان خوردگي و بهبود مقاومت به خوردگي فولاد است. اثربخشي تركيب بازدارنده مذكور در پوشش هاي آلي بر روي سطح فولاد در مقدار 1% وزني از فيلم جامد رنگدانه توسط روش حمام مه نمك مورد بررسي قرار گرفت. نتايج آزمونها بهبود قابل توجه خاصيت ضد خوردگي پوشش در حضور بازدارنده تركيبي را نشان داد.

تاریخ اظهارنامه: 1392/01/23
تاریخ ثبت: 1392/02/28
خلاصه اختراع:

اختراع حاضر بر پايه استفاده از تركيب (استيل استونات روي (C5H7O4)2.Zn)ZAA با ماده آلي (متيل بنزاكسازول (C8H7NO))MBO بمنظور بازدارندگي خوردگي فولاد در محيط خورنده كلريدي استوار است. بررسي بازدارندگي در نسبت هاي مولي (1:6) تا (6:1) از (بنزاكسازول : استيل استونات روي) با مجموع غلظت ppm10 تا ppm150 انجام گرفت. نتايج بررسي هاي الكتروشيمي نشان دهنده كاهش شدت جريان خوردگي و بهبود مقاومت به خوردگي در فولاد است. اثربخشي تركيب بازدارنده مذكور در پوشش هاي آلي بر روي سطح فولاد در مقدار 5-1% وزني از فيلم جامد پوشش توسط بررسي حمام مه نمكي مورد بررسي قرار گرفت. نتايج آزمون ها بهبود قابل توجه خاصيت ضد خوردگي پوشش در حضور بازدارنده تركيبي را نشان مي دهد.

تاریخ اظهارنامه: 1392/02/10
تاریخ ثبت: 1392/05/06
خلاصه اختراع:

در اين اختراع با استفاده از مواد آلي و معدني دوستدار محيط زيست به شيوه اي نو در قالب يك تركيب (متشكل از ماده معدني استيل استونات روي ((C5H7O4)2.Zn)ZAA و ماده آلي بنزوتايازولBTA (C7H5NS) ) كه پيش از اين در منابع داخلي و خارجي بصورت يك تركيب براي حفاظت از فولاد در محيط هاي دريايي مطرح نشده اند بمنظور بازدارندگي از خوردگي فولاد مورد استفاده قرار گرفته است. عنصر روي در تركيب استيل استونات داراي شش موقعيت مناسب براي پيوند است از اينرو بررسي تركيب در نسبت هاي مولي (1:6) تا (6:1) از (بنزوتايازول : استيل استونات روي) با مجموع غلظت ppm10 تا ppm50 انجام گرفت تا ضمن بررسي بهره وري، نسبت بهينه دو ماده براي اختلاط در قالب يك تركيب بدست آيد. نتايج بررسي الكتروشيمي كاهش شدت جريان خوردگي و افزايش مقاومت به خوردگي در فولاد را نشان داد. بررسي اثربخشي تركيب بازدارنده در پوشش پليمري، پس از افزودن تركيب در رنگدانه پليمري به ميزان 3-1% پس از اعمال بر سطح نمونه فولادي در حمام مه نمكي مورد بررسي قرار گرفت؛ نتايج آزمون اخير بهبود قابل توجه خاصيت ضد خوردگي پوشش را در حضور بازدارنده تركيبي نشان داد.

تاریخ ثبت: 1392/08/05
خلاصه اختراع:

در دنياي امروز استفاده از گرافيت در ساخت قطعات و تجهيزات به كار رفته در صنايع هوا‌‌فضا و نيز استفاده از آن در ساخت قطعات حساس و پيچيده با كاربرد‌هاي نظامي نظير اجزاء به كار رفته در محفظه احتراق هواپيماهاي جت كه علاوه بر پايداري حرارتي بالا تا دماي 1500 درجه سانتي‌گراد، بايد از استحكام و سازگاري بالايي نيز برخوردار باشند، با رشد چشم‌گيري همراه بوده است. از آن‌جايي كه اين قطعات در اندازه و هندسه‌هاي بزرگ و متنوعي ساخته و به كار برده مي‌شوند، نقص، شكنندگي و خرابي در اين قطعات علاوه بر تحميل خسارات مالي، ممكن است به علت كاربردهاي ويژه و استراتژيكي كه دارند، خسارات جبران‌ناپذير ديگري را نيز به بار آورند. استفاده از روش‌هاي مكانيكي نظير پيچ و مهره و پرچ، علاوه بر كاهش عمر قطعات و ايجاد نقص در ساختار آن با تمركز تنش در محل‌هاي اتصال، شكستگي و از بين رفتن اين قطعات را به همراه دارد و لذا استفاده از چسبي كه بتواند اين قطعات را با استحكام و پايداري حرارتي بالا حتي تا 2000 درجه سانتي‌گراد به هم بچسباند در دنياي امروز يك نياز ضروري مي‌باشد. در اين ادعاي اختراع كه در واقع معرفي نانو‌چسب‌هاي پايه فنوليك دما بالا براي اتصال قطعات گرافيتي مي‌باشد، به تشريح چسب‌هاي دما بالا بر پايه رزين‌هاي فنول‌فرمالدهيد پرداخته مي‌شود. گروه‌هاي شيميايي شكل گرفته در ساختار چسب قبل و پس از پخت با استفاده از آزمون طيف ‌سنجي مادون قرمز مورد بررسي قرار گرفت. همچنين با استفاده از آزمون گرماسنجي تفاضلي پويشي شرايط دمايي پخت چسب بررسي شد و در پايان با استفاده از دستگاه كشش، استحكام و خواص فيزيكي اتصال و چسب و با استفاده از ميكروسكوپ الكتروني روبشي مورفولوژي سطح شكست و برهم‌كنش نانو ذرات با رزين مورد بررسي قرار گرفتند.

تاریخ ثبت: 1392/08/05
خلاصه اختراع:

در دنياي امروز استفاده از كامپوزيت‌هاي كربن در ساخت قطعات و تجهيزات سبك و مقاوم به كار رفته در صنايع هوا‌‌فضا و نيز استفاده از آن در ساخت قطعات حساس و پيچيده با كاربرد‌هاي نظامي كه علاوه بر پايداري حرارتي بالا تا دماي 600 درجه سانتي‌گراد، بايد از استحكام و پايداري حرارتي بالايي نيز برخوردار باشند، با رشد چشم‌گيري همراه بوده است. از آن‌جايي كه اين قطعات در اندازه و هندسه‌هاي بزرگ و متنوعي ساخته و به كار برده مي‌شوند، نقص، شكنندگي و خرابي در اين قطعات علاوه بر تحميل خسارات مالي، ممكن است به علت كاربردهاي ويژه و استراتژيكي كه دارند، خسارات جبران‌ناپذير ديگري را نيز به بار آورند. استفاده از روش‌هاي مكانيكي نظير پيچ و مهره و پرچ، علاوه بر كاهش عمر قطعات و ايجاد نقص در ساختار آن با تمركز تنش در محل‌هاي اتصال، شكستگي و از بين رفتن اين قطعات را به همراه دارد و لذا استفاده از چسبي كه بتواند اين قطعات را با استحكام و پايداري حرارتي تا 600 درجه سانتي‌گراد به هم بچسباند در دنياي امروز يك نياز ضروري مي‌باشد. در اين ادعاي اختراع چسب‌هاي هيبريدي مقاوم در برابر دما براي اتصال كامپوزيت‌هاي كربن معرفي شدهاند كه استحكام چسبندگي بالايي حتي پس از مجاورت با دماي بالا (تا 600 درجه سانتي گراد) دارند. با استفاده از آزمون پراش اشعه ايكس ساختار كريستالي چسب، آزمون گرماسنجي تفاضلي پويشي شرايط دمايي پخت چسب و آزمون گرما وزن‌سنجي ميزان وزن باقي‌مانده تا دماي 800 درجه سانتي‌گراد و ميكروسكوپ الكتروني روبشي مورفولوژي سطح مورد بررسي قرار گرفت.

تاریخ ثبت: 1392/10/03
خلاصه اختراع:

در دنياي امروز استفاده از گرافيت در ساخت قطعات و تجهيزات به كار رفته در صنايع هوا‌‌فضا و نيز استفاده از آن در ساخت قطعات حساس و پيچيده با كاربرد‌هاي نظامي نظير اجزاء به كار رفته در محفظه احتراق هواپيماهاي جت كه علاوه بر پايداري حرارتي بالا تا دماي 1000 درجه سانتي‌گراد، بايد از استحكام و پايداري حرارتي بالايي نيز برخوردار باشند، با رشد چشم‌گيري همراه بوده است. از آن‌جايي كه اين قطعات در اندازه و هندسه‌هاي بزرگ و متنوعي ساخته و به كار برده مي‌شوند، نقص، شكنندگي و خرابي در اين قطعات علاوه بر تحميل خسارات مالي، ممكن است به علت كاربردهاي ويژه و استراتژيكي كه دارند، خسارات جبران‌ناپذير ديگري را نيز به بار آورند. استفاده از روش‌هاي مكانيكي نظير پيچ و مهره و پرچ، علاوه بر كاهش عمر قطعات و ايجاد نقص در ساختار آن با تمركز تنش در محل‌هاي اتصال، شكستگي و از بين رفتن اين قطعات را به همراه دارد و لذا استفاده از چسبي كه بتواند اين قطعات را با استحكام و پايداري حرارتي بالا حتي تا 2000 درجه سانتي‌گراد به هم بچسباند در دنياي امروز يك نياز ضروري مي‌باشد. در اين ادعاي اختراع چسب‌ هيبريدي پايه فنوليك/ اپوكسي دما بالاي اصلاح شده با پركننده‌هاي معدني براي اتصال قطعات گرافيتي معرفي شده است. با استفاده از دستگاه كشش، استحكام و خواص فيزيكي اتصال و چسب اندازگيري شد؛ گروه‌هاي شيميايي شكل گرفته در ساختار چسب قبل و پس از پخت با استفاده از آزمون طيف ‌سنجي مادون قرمز مورد بررسي قرار گرفت. همچنين با استفاده از آزمون گرماسنجي تفاضلي پويشي شرايط دمايي پخت چسب بررسي شد،. و در پايان با استفاده از ميكروسكوپ الكتروني روبشي مورفولوژي سطح شكست مورد بررسي قرار گرفت.

تاریخ ثبت: 1393/12/06
خلاصه اختراع:

خلاصه توصيف اختراع: در اين اختراع ساخت پوشرنگ پلي يورتان ضد باكتري شرح داده شده است. پيونده پلي¬يورتان خود به دليل وجود اتصالات يورتاني مقاومتي هر چند كم در برابر رشد باكتري نشان مي¬دهد، اما براي كاربردهاي صنعتي لازم است خاصيت ضدباكتري آن ارتقا يابد. در اين اختراع از ذرات فلزي در درصد وزني¬هاي مختلف 10 تا 400 قسمت در ميليون در پوشرنگ پلي¬يورتان استفاده شد. نتايج نشان داد كه پوشرنگ¬هاي ساخته شده اين اختراع مي¬توانند رشد كلوني¬هاي باكتري اي¬كولاي و اس¬آروس را تا 90% بگيرند.

موارد یافت شده: 25